Jak jste k této myšlence došel?

Jak se říká, spokojený zaměstnanec je polovina úspěchu. Pro nás jsou naši zaměstnanci spíše parťáci, kolegové, kteří pro nás hrají velmi důležitou roli při budování firmy. Vzhledem k tomu, že jsou v první linii a komunikují s našimi zákazníky, chceme, aby byli odpočatí, vyrovnaní a spokojení a k tomu jim pomůže právě jeden den volna navíc. Když si uvědomíte, jak krátký je víkend a jak málo toho vždy stihnete, je takové rozhodnutí na místě. Věřím, že by tímto směrem mohla jít každá moderně smýšlející firma. 

Máte pro vaše zaměstnance nějaké další zvláštní benefity?

Ano, všichni naši kolegové využívají našich vodíkových produktů a přístrojů, které u nás mají zdarma k dispozici. U nás je na prvním místě zdraví nás všech. Jdeme příkladem ostatním a snažíme se ukázat dalším společnostem, jak správně pečovat o zdraví svých zaměstnanců obzvlášť v dnešní složité době. Proto jsme nedávno představili celorepublikový projekt „Vodík do firem pro zdraví vašich zaměstnanců“, a nestačili jsme se divit, jak velký sklízíme zájem. 

Můžete nám to blíže popsat?

Zjistili jsme, že stále více firem řeší, jak na svém pracovišti posílit zdraví, imunitu a výkonnost. A snížit úrazovost nebo eliminovat únavu a psychickou zátěž. To vše dokážeme vyřešit díky našemu unikátnímu programu vodík do firem. 

V takových podmínkách asi musí být radost pracovat. Co na to říkají vaši kolegové?

Hovoří za ně jejich výsledky. Jsme první český vodíkový start-up a velmi nám to pomáhá při rozvoji.  Daří se nám naše unikátní vodíkové nápady velmi dynamicky realizovat a další kolegy do týmu získáváme právě díky doporučení našich stávajících zaměstnanců. Vzhledem k tomu, že rozvíjíme stále více nových unikátních vodíkových projektů, potřebujeme do týmu další týmové hráče. 

O jaké projekty se jedná?

Do skupiny H2 Global Group patří několik dceřiných firem, z nichž se každá zabývá svou danou specifickou oblastí. Jsme světovým lídrem a zároveň průkopníkem na poli vodíkových technologií nejen ve zdravotnictví, ale i v lázeňství, wellness, kosmetice, potravinářství, zemědělství a chovatelství. Vyvíjíme unikátní vodíkové přístroje, produkty a služby, které lze využít nejen v domácnostech, firmách, soukromých klinikách, ale také v lázních anebo při práci. Vodík má obrovský pozitivní vliv na fyzické, ale i psychické zdraví nejen lidí, ale také zvířat. 

Jaké další lidi do svého dynamicky se rozrůstajícího vodíkového týmu hledáte?

Uplatnění u nás najdou lidé z různých oborů. Důležité je aby měli zapálení pro tento nově vznikající vodíkový světový trend. Na prvním místě jsou to šikovní obchodníci, ale budeme otevírat příležitost také pro marketingové a technicky zaměřené pozice. Máme nadčasové vize a velké plány, proto potřebujeme mít v týmu jen ty, kteří mají chuť a zájem s námi měnit náš svět k lepšímu. 

Foto: Patriot magazin