Investice do vodíku je v současné době jedním z nejzajímavějších způsobů, jak zhodnotit volné finanční prostředky. „V době nevídaně vysoké inflace nabízíme exkluzivní investiční příležitost se zhodnocením ve výši až 15 % ročně na 4 roky.“ Vysvětluje viceprezident pro finance za H2 Global Group Květoslav Chytil. 

Rozhovor E15: https://www.e15.cz/reklama/investice-do-vodiku-se-vyplati-zhodnoceni-12-rocne-1397840 

Možnost investovaní do vodíku nabízíte již více než dva roky. Jaké sklízíte na trhu ohlasy?

Zájem o investice do vodíku v posledních měsících raketově roste. Proto mimo jiné posilujeme naše finanční oddělení. Nový investiční ředitel má na starosti jak nové akvizice, tak i péči o stávající investory. Zároveň oslovujeme firemní investory a systematicky s nimi pracujeme. Mám velkou radost, že nás oslovují úspěšní podnikatelé nejen z ČR, ale i ze zahraničí. Tito kvalifikovaní investoři stejně jako my vidí neuvěřitelně velkou poptávku po vodíkových produktech, službách a technologiích ve střednědobém i dlouhodobém horizontu. Připravujeme pro ně finanční nástroje ušité na míru.

Mohl byste stručně představit investiční příležitost, kterou v současnosti jedincům i firmám nabízí vaše společnost H2 Investment Group, patřící do skupiny H2 Global Group?

Klíčový na investici do naší vodíkové skupiny je fakt, že investor investuje do reálných projektů, které realizujeme. Od investic zakladatelů až po investice naší vodíkové komunity. V roce 2021 jsme vydali jako vůbec první společnost v ČR dluhopisový program na vodíkové projekty, který nám byl schválen ČNB. Jedná se o unikátní vodíkové dluhopisy s vysokým zhodnocením a dalšími bonusy pro naše investory.

Se stávajícími investory komunikujete prostřednictvím moderní, uživatelsky přívětivé on-line platformy. Co tato platforma umí?

Snažíme se našim investorům vše usnadnit. Přes naši platformu umíme realizovat celou smluvní agendu. Z jednoho místa například evidovat jednotlivé investory, zajistit on-line sjednání smlouvy o úpisu, ale hlavně vyplácet měsíční výnosy na bankovní účty klientů.

Jak aktuálně hodnotíte dosavadní finanční výsledky celé H2 Global Group?

Mimořádně úspěšně. Tržby nám stabilně rostou o více jak 200 %. V rámci celé H2 Global Group jsme navýšili aktiva společnosti z 30 mil. na více jak 120 mil. korun. Predikujeme vývoj pro roky 2023 a 2024, kdy bychom měli celou skupinu převést do černých čísel. Mezi nejúspěšnější investici však řadíme investici do lidí. Neustále rozvíjíme náš tým a daří se nám integrovat největší odborníky, špičkové vědce a lékaře z celého světa, zabývající se vodíkem.