V rozhovoru pro idnes.cz/5plus2 jste řekl, že podle vás by „měl být život pestrý a měli bychom se pouštět do stále nových a nových výzev“. Jakou výzvou pro vás, známého a úspěšného sportovce, podnikatele a moderátora je právě molekulární vodík? Proč jste se rozhodl přijmout funkci marketingového ředitele H2 Global Group?

Nejsem typ člověka, který by věci rád jen „udržoval“. To mě nebaví. Mám rád, když něco mohu budovat, rozvíjet. Molekulární vodík naplňuje hned několik faktorů. Je to relativně nové odvětví s velkým potenciálem a věřím, že mohu pomoci k jeho velkému rozšíření.

Jaké je v současnosti povědomí o molekulárním vodíku mezi lidmi v ČR a ve světě?

Povědomí je stále příliš chabé na to, abychom to mohli nějak zásadně měřit. Většina lidí si vodík spojuje s automobilovým průmyslem. Naším nejdůležitějším, ale zároveň nejtěžším posláním je osvěta a popularizace molekulárního vodíku jako látky, která pomáhá lidskému organismu.

Můžete nám prozradit, kteří známí sportovci v ČR i ve světě molekulární vodík používají? 

Jako v mnoha případech si sportovci nechávají svá „tajemství“. Nicméně z pozitivních účinků těží například extraligový hokejista Vladimír Dravecký nebo prvoligový fotbalista Filip Kaša. Víme, že i fotbalisté top německých klubů nebo anglické Premier League běžně vodík využívají.

Jaké produkty s molekulárním vodíkem používáte vy osobně a proč?

Používám samozřejmě výhradně naše vlastní produkty, protože dokonale znám jejich složení. Běžně u mě najdete H2 Forte a H2 Immunity. V poslední době i generátor molekulárního vodíku pro inhalaci.

V reklamní kampani vy sám osobně doporučujete investici do molekulárního vodíku. Můžete nám představit hlavní výhody takové investice?

U investic musí být každý investor opatrný. S vysokými úroky často přichází i velká míra rizika. Na trhu je nepřeberně nových startupů. To se nás netýká. Neslibujeme hory doly a velké zisky. Jsme firma s jasnou strukturou a svěřené peníze s velkým rozmyslem investujeme do vědy, výzkumu a obchodních aktivit. Vše za jedním účelem. Ovládnutí globálního trhu s molekulárním vodíkem v odvětvích, kterým rozumíme.

H2 Global Group působí v mnoha rozličných oblastech: zdravotnictví, lázeňství a wellness, krása a kosmetika, sport, chovatelství, zemědělství… To je opravdu široký záběr. Jaké jsou z vašeho pohledu nejdůležitější cílové skupiny zákazníků, které chcete získat?

Velmi těžká otázka. Potenciální koncový zákazník je vlastně každý. Je to jako s jablky. Každý je má rád, ale většinou je domů na stůl doveze jen máma. Nicméně pro nás jsou důležité i například firmy, které dbají o zdraví duševní i fyzické svých zaměstnanců a v podobě benefitů jim jsou ochotné nabídnout něco, co doopravdy stojí za to. Nejen další kapesní nožík nebo flashku.

Jsou ještě nějaké jiné oblasti využití molekulárního vodíku, které byste si dokázal představit v budoucnosti?

Není to ani tak o oblastech jako spíše o řešeních. Dovedu si představit kompletní implementaci vody obohacené o molekulární vodík do moderních bytových a komerčních čtvrtí, takového vodíkového města - H2 City. Každý bude mít doma H2 generátor, bude pít a dýchat vodík, na střeše budou zelené oázy, kde si lidi budou pěstovat zdravé plody a budou je zalévat o vodík obohacenou vodou, v garáži budou mít vodíkové automobily… .

 

Foto: Archív Aleše Valenty