Řídíte finančně společnost H2 Global Group v době její velké a rychlé expanze. Užíváte si příjemného pocitu, že se podílíte na tom, jak se firma rozvíjí, profituje a roste, anebo právě v důsledku této rychlé expanze jste v enormním pracovním nasazení?

Je to opravdová jízda, spousty rozhodnutí v krátkém čase, avšak s tím souvisí enormní pracovní nasazení celého týmu. Mám velkou radost, že se nám to daří.

Co vás osobně k práci v oblasti využití molekulárního vodíku přivedlo?

Znám se osobně s Davidem Maršálkem, který se vodíkem zabývá mnoho let, potkali jsme se ve správnou chvíli a společně budujeme vodíkové impérium přes 5 let. Od počátku jsem cítil, že vodík má obrovský potenciál.

Mohl byste stručně představit investiční příležitost, kterou v současnosti jedincům i firmám nabízí vaše společnost Molecular Hydrogen Investment Group, patřící do skupiny H2 Global Group?

To klíčové na investici do naší vodíkové skupiny je fakt, že investor investuje do reálných projektů, které realizujeme. Od investic zakladatelů až po investice naší vodíkové komunity – v roce 2021 jsme vydali jako vůbec první společnost v ČR dluhopisový program na vodíkové projekty, který nám byl schválen ČNB. Jedná se tedy o unikátní vodíkové dluhopisy s vysokým zhodnocením a dalšími bonusy pro naše investory. Vydali a úspěšně jsme na trh umístili první dvě emise dluhopisů a na podzim 2022 uvedeme v pořadí již 3. emisi dluhopisů, naši investoři se tedy mají na co těšit.

V rozhovoru pro magazín Patriot jste řekl, že: „… molekulární vodík je jednou z hlavních priorit tzv. Green Dealu, na kterém se dohodly všechny země Evropské unie a budou jej hojně podporovat. Jsme a budeme toho chtít být součástí, neboť to bude téma nejenom každého jednotlivce, ale celých skupin, zemí nebo měst. Určitě jste již zaznamenali zprávy o vzniku prvních vodíkových čtvrtí, měst a tzv. vodíkových údolí – ty budou využívat našich vodíkových technologií včetně produktů a služeb.“ Chystáte v tomto ohledu svým současným i potenciálním investorům nabídku tzv. zelených investic?

Je to pro mě osobní prioritou nabídnout v rámci podzimní emise dluhopisů takový nástroj, který investor bude vnímat jako zelený. Chystáme vodíkový developerský projekt, máme vhodnou lokalitu a nemovitost, kde můžeme ukázat naše využití vodíkových technologii v praxi. Aby to bylo pro investory ještě zajímavější, plánuji také daňové zvýhodnění do našich dluhopisů, neboť aktuální daňová legislativa v ČR stále nepodporuje daňovými úlevami tyto investice, tak to vymyslíme tak, aby srážkovou daň investor dostal od nás zpět.

Používáte vy sám některé z produktů H2 Global Group?

Ano, nejčastěji inhaluji molekulární vodík a piju vodíkovou vodu z našeho H2 Generátoru, dále pak denně v rámci ústní hygieny používám H2 Dent Care. Moje děti mají nejradši H2 Forte.

Dokážete si představit, jak molekulární vodík promění svět v horizontu dvaceti let?

Umím, i když nejsem takový vizionář, jsem spíše realista. Rád bych ten progres přirovnal k rostlině ALOE VERA, kterou před desítkami let téměř nikdo neznal, a dnes je to celosvětově rozšířená záležitost. Aloe Vera je dnes k dostání všude a ve všech formách, a tady bych si dovolil paralelu s vodíkem, neboť vodík bude k dispozici všude a ve všech dostupných formách, a to možná i dříve než za 20 let. Jsme lídry vodíkového trhu a těšíme se na tuto výzvu.

 

Foto: H2 Global Group