BUDOUCNOST ALPINE ZAČÍNÁ S ALPENGLOW - "Mohutný a okázalý design Alpenglow naznačuje, jak budou vypadat vozy Alpine zítra, a naši vizi automobilového sportu, která se posouvá vpřed. S vodíkovou technologií na palubě posilujeme náš závazek k odpovědné budoucnosti a k tomu, aby potěšení z jízdy zůstalo stejně skutečné jako doposud." Laurent Rossi, generální ředitel společnosti Alpine

Vítejte v okouzlující budoucnosti společnosti Alpine. Alpenglow je pohled na silniční a závodní modely Alpine zítřka. Alpenglow je také více než jen koncepční vůz: je to manifest značky, pojednání zakotvující její vizi a plán vývoje, hmatatelný symbol plánu Renaulution, který připravuje půdu pro nadcházející modely Dream Garage. Je to vůz, který vystihuje strategii Alpine jako výrobce silničních vozů, jméno v oblasti motoristického sportu a značku, která se hlásí ke své společenské odpovědnosti. 

Alpenglow zprostředkovává emoce, kreativitu a eleganci a otevírá dveře k dokonalosti v automobilovém průmyslu a motoristickém sportu díky novým udržitelným přístupům včetně vodíkového pohonu. Tento koncept je výchozím bodem pro všechny budoucí návrhy, technologie a průlomové objevy automobilů Alpine, přičemž zůstává věrný historii značky. Všechny nefalšované emoce, které s sebou přináší řízení vozu Alpine, zůstávají na silnicích i tratích. Usedněte za volant vozů Alpine budoucnosti.

Takto bude vypadat automobilový sport v budoucnosti: senzační jako vždy - a stále čistší. Alpenglow představuje restart značky Alpine. Zahajuje novou éru, která se bude točit kolem pevného závazku zakořenit udržitelný rozvoj v prostředí motoristického sportu. Její design zachycuje ducha soutěže, který ji inspiruje již od roku 1955. Síla, kterou vyzařuje, když se řítí kolem, připomíná kometu; působí úchvatně, dráždivě a na hranici uměleckého dojmu. To je zastřešující cíl značky Alpine: trvale udržitelný sportovní charakter, který kombinuje čisté emise (včetně vodíku) v silniční i závodní řadě s designem, v němž může řidič splynout s kokpitem. Budoucnost začíná zde!

ALCHYMIE PŘÍRODNÍ BUDOUCNOSTI

Alchymie mezi Alpine a touhou po čistší budoucnosti je nepopiratelná. Alpenglow je symbolem budoucnosti, kdy závodní vozy i nadcházející generace produktů Alpine vypouštějí čisté emise. "Zelený" vodík je jedním z řešení, která značka zvažuje pro udržitelnou mobilitu. Motor poháněný vodíkem neuvolňuje při spalování prakticky nic než páru. Jinými slovy, voda má v konstrukci Alpenglow ústřední roli. Zdůrazňuje její čistotu a její sílu. 

Barvy a materiály rovněž evokují to, jak budou vypadat vozy Alpine budoucnosti: emoce a technologie se prolínají a dopřávají řidiči jedinečný, skutečný zážitek. Přírodní živly a stavy - jako oheň, voda, led, vítr a pára - inspirují působivé velkorysé tvary tohoto objektu, jeho plynulou, obloukovitou karoserii a všestranný pocit čistoty. Je navržen jako agilní a elegantní vůz, který je stejně pohodlný na silnicích jako na kolejích. 

Motoristické sportovní soutěže, kterými je historie značky prosycena, byly kompasem při celé tvorbě Alpenglow. Jeho karoserie připomíná křídlový skafandr a poukazuje na nejextrémnější horské sporty. Dva trojúhelníky se vzájemně prolínají a vytvářejí jedinečný tvar, který vyvolává mimořádné pocity.

AVANTGARDNÍ NÁZEV OHLAŠUJÍCÍ BUDOUCNOST

Alpenglow je dokonalý název. Červenavá záře nad horami těsně před východem slunce je symbolem tohoto koncepčního vozu: je to velkolepý okamžik, úsvit revolučních technologií a tvarů, a značka tak zvedá oponu nad další fází, která předznamená vozy Alpine budoucnosti.

Text a foto: ALPINE / Renault s.a.s.

Redakční úprava: H2 TIMES