Lázně Teplice nad Bečvou se staly jedním z předních poskytovatelů vodíkové terapie. Ta si už od roku 2020 získává oblibu mnoha zákazníků, kteří oceňují její účinky na jejich zdraví a imunitu. „Zdá se, že vodík podporuje působení klasické lázeňské léčby,“ říká primářka Gabriela Hanslianová.

Lázně Teplice nabízejí vodíkovou terapii klientům samoplátcům ve formě inhalace, pitné kúry, celotělových nebo částečných koupelí s molekulárním vodíkem a také speciálních masáží. Za dodávku přístrojového vybavení a doplňků zodpovídá ostravská společnost H2 Global Group, která se specializuje na produkci a distribuci produktů s využitím molekulárního vodíku.

„Molekulární vodík představuje osvědčenou přísadu pro naše tradiční lázeňské procedury. Využíváme ho k posílení účinku hydroterapie, tedy k různým druhům koupelí, ale také k masážím. Nejoblíbenější je jeho inhalační podání," říká primářka léčebných procedur Gabriela Hanslianová.

V Lázních Teplice nad Bečvou přidávají do celotělových a částečných koupelí tablety H2 InFuse, které produkují ve vodě molekulární vodík. Foto: H2 World

Hanslianová se svým týmem byla s užitím vodíku ve státních lázních v České republice průkopnicí. „O účinky vodíku se zajímám dlouhodobě, ale teprve v roce 2020 jsme měli možnost se s možnostmi použití v lázeňství blíže seznámit v lázeňském sanatoriu Dr. Petáka v Mariánských lázních. Od té doby jej využíváme i v Lázních Teplice nad Bečvou. Tajemství vodíku ještě není zcela prozkoumáno, ale zdá se, že vodík podporuje působení klasické lázeňské léčby,“ dodává.

Společnost H2 World Health&Beauty, dceřiná společnost H2 Global Group, a Lázně Teplice nad Bečvou se společně setkají při tradiční akci Otevírání lázeňské sezóny a Lázeňský běh, která se koná v sobotu 18. května v areálu Lázní. Tato událost bude další příležitostí pro klienty lázní prozkoumat možnosti využití vodíkové terapie, vyzkoušet H2 PREMIUM Vodíkovou vodu nebo speciální vodíkové doplňky, zaběhnout si závod o délce 5, 12 nebo 21 kilometrů nebo si užít bohatý doprovodný program, jehož vrcholem bude vystoupení Jiřího Pavlici a jeho seskupení Hradišťan.