Elektromobily a vodíková vozidla nad 4,25 tuny ztratí osvobození od mýtných poplatků. Vozidla budou muset mít standardní registraci a být vybavena palubní jednotkou. Přesto budou moci pokračovat v registračním režimu pro osvobozená vozidla. Tato opatření přicházejí s novými mýtnými sazbami a změnami v cenách dálničních známek. Změna ovlivní náklady na provoz vozidel poháněných čistými energetickými zdroji.

Od začátku března tohoto roku se připravte na významné změny v systému mýtných poplatků pro ekologická vozidla nad 4,25 tuny. Elektromobily a vodíková vozidla, která dosáhnou této hmotnosti, již nebudou osvobozena od mýtných poplatků. Pro tato vozidla bude nově vyžadována standardní registrace a instalace palubní jednotky, přesto si však udrží výhody osvobození od mýtného.

Tato rozhodnutí jsou součástí širšího plánu přizpůsobení mýtných sazeb a cen dálničních známek. Ztráta osvobození pro elektromobily a vodíková vozidla nad danou hmotností znamená, že tato vozidla budou čelit vyšším provozním nákladům, což může ovlivnit ekonomiku dopravních firem a jednotlivých řidičů.

Tato iniciativa přináší novou dynamiku do diskuse o podpoře ekologických forem dopravy a otázek financování dopravní infrastruktury. Zatímco někteří oceňují kroky směrem k ekonomické rovnováze v oblasti mýtných poplatků, jiní varují před potenciálními dopady na udržitelnost a rozvoj elektromobility a vodíkových technologií.

Chyba v úředním výpočtu nových sazeb mýta
Úředníci ministerstva dopravy při výpočtu použili hodnoty nesouměřitelné s evropskou směrnicí, což odhalil vládní výbor kompatibility během meziresortního připomínkového řízení. Tato chyba nemá odsunout termín zavedení, který je plánován na 1. března, prozradil ČTK mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Ministr dopravy Martin Kupka reagoval finančním trestem pro úředníky a odvoláním vedoucího příslušného útvaru.

Plánované zvyšování mýtných sazeb se zakládá na směrnici Evropské unie, která klasifikuje nákladní vozidla do pěti tříd podle emitovaných emisí. Nejnižší emisní třída 1 bude zahrnovat vozidla s nejvyššími emisemi, s nejvyššími mýtnými poplatky. Naopak nejvyšší třída bude vyhrazena vozidlům s nulovým provozem emisí, jako jsou elektromobily a vodíková vozidla. Minister Kupka předpokládá zvýšení mýtných poplatků o deset až 15 procent.

Sdružení automobilových dopravců Česmad Bohemia několikrát vyjádřilo nesouhlas s navýšením mýta, argumentujíc obavami o zvýšení nákladů pro dopravce a následné zdražení přepravy. V říjnu generální tajemník sdružení Vojtěch Hromíř upozornil, že vyšší mýto by museli dopravci přenést na zákazníka, což by vedlo ke zvýšení nákladů na přepravu.

„Dopravcům, kteří provozují vozidla s datem první registrace po 1. červenci 2019, doporučujeme zkontrolovat dokumentaci vozidla od výrobce a následně ověřit s pomocí vyhledávače na stránce mytocz.eu, zda nemají nárok na přeregistraci do vyšší emisní třídy oxidu uhličitého s nižší mýtnou sazbou," uvedl minulý týden ředitel CzechToll Petr Chvátal. Požadavky na přeřazení podle správce mýta ale nesplňují všechna tato vozidla. Do emisní třídy 1 podle předběžných odhadů CzechToll patří více než 90 procent vozidel.

Ministerstvo zatím nesdělilo konečné sazby, ačkoliv návrh je v meziresortním připomínkovém řízení. Mluvčí František Jemelka uvedl, že konečné sazby budou zveřejněny až při odeslání na legislativní radu vlády. Dopravci budou informováni o změně na webu Ředitelství silnic a dálnic.

Stát vybral loni na elektronickém mýtu od kamionů 14,9 miliardy korun, ačkoliv výběr mýtného stagnuje. Předpokládaná změna mýtných sazeb by mohla státu přinést až dvě miliardy korun navíc. Současně od března dojde ke změnám v cenách dálničních známek pro osobní automobily, s roční dálniční známkou dražší o 800 korun z původních 1 500 na 2 300 korun, zatímco měsíční a desetidenní známky zlevní. Nově bude k dispozici jednodenní dálniční známka za 200 korun.

Zdroj: ČTK

Foto zdroj: Ministerstvo dopravy ČR