Společnost Plastic Omnium prostřednictvím svého společného podniku PO-Rein1 zahajuje výstavbu megazávodu na výrobu vysokotlakých vodíkových nádob ve městě Jiading v Šanghaji. Nový závod, jehož uvedení do provozu je naplánováno na rok 2026, bude ročně vyrábět až 60 000 vodíkových nádob a vysokotlakých vodíkových skladovacích systémů pro čínský trh s užitkovými vozidly.

Tato budoucí megatovárna o rozloze 28 000 metrů čtverečních bude umístěna ve vodíkovém parku Jiading, jednom z hlavních center vývoje vodíku v zemi. Doplní výrobní kapacity společnosti Plastic Omnium v Šanghaji, kde skupina již má svůj první závod na výrobu vodíkových nádob, který je v provozu od roku 2024.

Tento společný podnik PO-Rein umožňuje oběma partnerům plně využít technologického prvenství společnosti Plastic Omnium v oblasti vysokotlakého skladování vodíku a těžit z průmyslové stopy společnosti Rein při výrobě systémů pro přepravu a skladování vodíku určených pro čínský trh.

"Tento nový závod je konkrétním vyjádřením ambicí našeho společného podniku PO-Rein na čínském trhu vodíkové mobility. Poskytuje nám výrobní kapacitu, kterou potřebujeme k tomu, abychom využili každou příležitost a stali se jedním z velkých vítězů v transformaci mobility v zemi. Zároveň urychlujeme rozvoj celého vodíkového hodnotového řetězce a přispíváme k čínskému plánu uhlíkové neutrality," vysvětluje výkonný ředitel společnosti Plastic Omnium Laurent Favre.

Prezident společnosti Shenergy Group Ni Bin dodává, že očekává, že společnost PO-Rein využije příležitosti, bude aktivně pokračovat ve výstavbě závodu a zajistí, aby mohly být pokročilé produkty pro skladování vodíku co nejdříve uvedeny na trh. "To nejen dodá nový impuls rozvoji společnosti, ale také nově přispěje k růstu odvětví vodíkové energie. Podpoří budování Šanghaje jako demonstračního města vodíkové energie a bude příkladem pro čínsko-francouzskou obchodní a kulturní výměnu."

Společnost Plastic Omnium rozšiřuje své odborné znalosti, portfolio výrobků a průmyslovou stopu, aby dosáhla prodeje 3 miliardy EUR na vodík do roku 2030.

Interiér závodu Plastic Omnium, který vyrábí komponenty pro auta. Foto zdroj: Plastic Omnium

O společnosti Plastic Omnium
Společnost Plastic Omnium je předním světovým poskytovatelem inovativních řešení pro jedinečnou, bezpečnější a udržitelnější mobilitu. Skupina, která se od svého založení řídí inovacemi, vyvíjí a vyrábí inteligentní exteriérové systémy, komplexní moduly na míru, systémy osvětlení, systémy čisté energie a řešení elektrifikace pro všechny aktéry v oblasti mobility. Společnost Plastic Omnium s ekonomickými příjmy ve výši 9,5 miliardy eur v roce 2022 a globální sítí 150 závodů a 43 výzkumných a vývojových center spoléhá na svých 40 500 zaměstnanců, kteří se snaží čelit výzvám transformace mobility. 

Foto a text zdroj: Plastic Omnium