Až 500 gigawattů vodní energie do roku 2050 slibuje nový projekt s názvem Kodaňské Energetické Ostrovy. Rozsáhlá energetická centra na moři plánují využívat zelený vodík jako energetický nosič, vytvářející synergie mezi výrobou elektřiny a vodíku. 

Očekává se, že větrný průmysl na moři bude během následujících 25 let disponovat až 500 gigawatty vodní energie do roku 2050. Otázkou však zůstává, kam s celým tímto výkonem zamíří. Nový projekt s názvem Kodaňské Energetické Ostrovy, s hlavním investorem Copenhagen Infrastructure Partners, má ambiciózní plán vybudovat síť deseti pobřežních zelených elektráren na vodík, každou s kapacitou přibližně 10 gigawattů. Celkově by to znamenalo 100 gigawattů obnovitelné energie.

Tento odvážný krok spojuje investory z Evropy a Severní Ameriky s cílem vytvořit rozsáhlá energetická centra na moři. Projekt Kodaňské Energetické Ostrovy se zaměřuje na efektivní integrování pobřežní větrné energie do globálních energetických systémů pomocí inovativních technologií a měřítka. Ambice spojené s tímto projektem představují krok k využívání zeleného vodíku jako klíčové součásti energetického mixu.

Power-to-Gas se stává novou cestou k využití rostoucího větrného výkonu z moře. Kodaňské Energetické Ostrovy plánují využívat zelený vodík jako energetický nosič, vytvářející synergie mezi výrobou elektřiny a vodíku. Tím se snaží řešit problémy s přenosem a umožnit rozvoj víceúčelových pobřežních energetických farem s nižšími náklady na přenos energie.