Průmyslově zaměřená odnož investiční skupiny Thein někdejšího Kellnerova manažera Tomáše Budníka koupila benešovskou slévárnu Top Alulit. Slibuje si od toho přístup k novým zákazníkům i trhům. Thein Industry se specializuje mimo jiné na vývoj vlastních vodíkových technologií využívaných v oblasti kolejové i silniční dopravy.

Díky strategické transakci skupina rozšířila své portfolio o společnost s obratem více než 400 milionů korun a přibližně 180 zaměstnanci. Thein Industry tak rozšířila své služby v oblasti výroby hliníkových odlitků a inteligentního obrábění s cílem efektivněji sloužit svým stávajícím i novým klientům.

Top Alulit s.r.o. se sídlem v Benešově u Prahy je profesionální slévárna hliníkových slitin, která již od roku 2005 poskytuje komplexní služby výroby hliníkových odlitků. K výrobě používá gravitační a nízkotlaké lití. Navíc jako jediná společnost v České republice využívá také technologii přímého a nepřímého Squeeze castingu, což je pokročilý proces slévání kovů, který kombinuje prvky klasického odlévání pod tlakem s výhodami vysoké rychlosti a tlaku.

Top Alulit se zaměřuje na výrobu odlitků pro automotive, letecký, elektrotechnický a strojírenský průmysl nebo také potravinářství a další průmyslová odvětví. Zhruba 75 % produkce je určeno pro export.

„Akvizice Top Alulit nám umožňuje zvýšit naši kapacitu a kompetence pro výrobu a zpracování, což pro nás spolu s pevným základem v oboru strojírenství a inovativním přístupem k vývoji produktů znamená, že získáme přístup k novým zákazníkům i trhům. Zvyšujeme tím i celkový obchodní potenciál Thein Industry,“ uvedl Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein. „Jsme tak zase o krok blíž naší vizi být významnou strojírenskou skupinou v Evropě,“ dodává.

Vypořádání transakce proběhne nejpozději v tomto týdnu. Do portfolia Thein Industry patří české společnosti Ponec, Cotring, Železniční dodavatelská, Hydrogenic Technology a Lokorent Services.

Zdroj: tisková zpráva, Thein

foto - zdroj: thein.eu