Vodíková rada představila společnost Topsoe jako svého nejnovějšího člena představenstva, čímž posílí různorodé a vlivné vedení organizace vedené generálním ředitelem. Rada se zároveň podělila o informaci, že Yoshinori Kanehana, předseda Kawasaki Heavy Industries, prodloužil své funkční období spolupředsedy.

Představenstvo Rady pro vodík je zastoupeno na nejvyšší úrovni globálními generálními řediteli, kteří jsou všichni odhodláni poskytovat nezbytné vedení k prokázání silné vize a rozhodného jednání pro lepší energetickou budoucnost poháněnou vodíkem. Společnost Topsoe, světový lídr v technologiích snižování emisí uhlíku, je nyní její součástí, přičemž Roeland Baan se stal členem představenstva.

Od 1. ledna 2024 se představenstvo Rady pro vodík skládá ze společností Air Liquide, Anglo American, Cummins, Ecopetrol, ENGIE, Forvia, Hyundai Motor Group, Johnson Matthey, Kawasaki Heavy Industries, Linde, Sasol, Shell, Sinopec, Topsoe a Toyota .

Generální ředitel společnosti Topsoe Roeland Baan vyjádřil své nadšení z toho, že se připojí k Radě vodíku. „Je mi ctí, že jsem byl zvolen do správní rady Vodíkové rady jako zástupce společnosti Topsoe. Vodíková rada hraje klíčovou roli v energetické transformaci a já jsem hrdý na to, že mohu přispět k organizaci, která stojí v čele propagace zeleného vodíku a jeho derivátů na celosvětové úrovni. Naše společné úsilí je klíčové pro urychlení dekarbonizace energeticky náročných průmyslových odvětví a dálkové dopravy. Těším se, že přispěji k této transformační cestě, protože společně pracujeme na utváření udržitelné budoucnosti naší planety.“

Představenstvo Rady pro vodík je podporováno členstvím v Radě vodíku složenou ze 140 společností zastupujících světové průmyslové lídry v oblasti vodíku v celém hodnotovém řetězci vodíku od Ameriky, Evropy a Afriky po Střední východ a Asii a Tichomoří. Členové Rady jsou jednotní ve svém odhodlání uvolnit potenciál vodíku k urychlení přechodu k čisté nule.

Kawasaki Heavy Industries prodlužuje funkční období spolupředsedy
Společnost Kawasaki Heavy Industries, jeden ze zakládajících členů Rady pro vodík, prodloužila svůj mandát spolupředsedy Rady pro vodík do června 2024. Toto prodloužení podtrhuje odhodlání společnosti Kawasaki Heavy Industries podporovat spolupráci a pokrok ve vodíkovém průmyslu.

„Je mi ctí prodloužit své funkční období spolupředsedy do června 2024. V kritické fázi prosazování implementace na místě je závazek Rady podporovat spolupráci a řídit pokrok ve vodíkovém průmyslu hladce v souladu s vizí Kawasaki Heavy Industries,“popsal své pocity předseda Kawasaki Heavy Industries Yoshinori Kanehana, který je spolupředsedou Rady pro vodík od ledna 2022. „I nadále je nezbytné upevnit kolektivní znalosti a odborné znalosti členů Rady směrem k našim společným cílům. Znovu potvrzuji své přesvědčení, že růst a zrání vodíkového průmyslu se urychlí díky robustním partnerstvím s klíčovými průmyslovými odvětvími, tvůrci politik a investory.“

Yoshinori Kanehana bude propagovat a podporovat aktivity Rady pro vodík s kolegou spolupředsedou Sanjivem Lambou, generálním ředitelem společnosti Linde, který zahájil své funkční období v červnu 2023. V průběhu historie Rady pro vodík se společné vedení prostřednictvím spolupředsedů z různých sektorů a regiony byla síla.

Zdroj: Hydrogen council

Foto zdroj: Topsoe