Představte si, že máte superschopnost, která vás neporazitelně vede skrz zdravotní výzvy moderní doby. Představte si, že tato síla pochází z nečekaného zdroje – obyčejné vody. Ale ne jakékoli vody – vodíkové vody. Vědci zjistili, že popíjením této speciální vody můžete zvýšit svůj výkon, urychlit rekonvalescenci po těžké nemoci, dokonce i přispět k boji proti covid-19. Přitom mít tuto vodu obohacenou vodíkem, která je nejsilnějším antioxidantem, není vůbec těžké.

Vodíková voda je vlastně vodíkem sycená voda. Představte si sklenici bublinkové vody, ale místo oxidu uhličitého je voda nasycena vodíkem. Když pijete vodíkovou vodu, působí nejprve v žaludku a střevech, odkud putuje do jater. Tam je kvůli léčebným účinkům důležité, aby vodík působil alespoň hodinu, než je krevním řečištěm roznášený po celém těle.

Po vypití vodíkové vody, vodík pronikne přímo do vašich buněk, kde bojuje proti volným radikálům – těm nepřátelům zdraví, které způsobují záněty a mohou vést k chronickým nemocem. To není marketingový trik, je to věda. „Molekuly H2 dokážou selektivně – což je to klíčové slovo – likvidovat pouze ty nejtoxičtější složky. A v tom spočívá hlavní princip nové vodíkové terapie,“ vysvětluje objevitel síly molekulárního vodíku japonský vědec prof. Shigeo Ohta. „Kromě antioxidačních účinků působí ale molekulární vodík v lidském těle i protizánětlivě.“

Díky této vlastnosti může podle Ohty vodík pomoci například v boji s nemocí covid-19. „U tohoto viru je hlavní příčinou smrti pacientů postižení plic způsobené silně zánětlivou reakcí na virus. A molekuly vodíku působí protizánětlivě: tlumí přehnanou odpověď našeho imunitního systému a u pacienta urychlí regeneraci tkáně, což umožní jeho rychlejší uzdravení a rehabilitaci. K dalším užitečným funkcím vodíku patří aktivace energetického metabolismu v těle, vodík odstraňuje únavu a zabraňuje stárnutí buněk, již víme, že H2 zefektivňuje lázeňské procedury, zvyšuje fyzickou a duševní kondici, urychluje regeneraci po pohybové aktivitě a kvůli zpomalování stárnutí buněk vodík využívají lidé i v kosmetice.“

S přístroji H2 Medical můžete jednoduše připravovat vodíkovou vodu i inhalovat plynný vodík a to před nosní, ušní nebo oční brýle. Foto zdroj: H2 Medical

Zázračný lék na kocovinu
Vzpomeňte si, jak jste se cítili, když jste naposledy měli kocovinu. Vaše tělo bylo plné alkoholu a toxických látek a vy jste se cítili špatně, žaludek na vodě, hlava bolavá. Řekli jste si, že už nikdy více? Ale před vámi je série vánočních večírků? Vodíková voda by mohla být vaší záchranou. Vědci zjistili, že může pomoci odbourat alkohol v těle rychleji, takže se budete cítit lépe a rychleji se zotavíte. Nebo pokud budete vodík už popíjet během konzumace alkoholu, kocovina se dost možná nedostaví vůbec.

A to není zdaleka všechno. Věda ukazuje, že vodík může pomoci zlepšit výkon tím, že zvyšuje energetický metabolismus v těle. A po těžkém výkonu nebo nemoci může vodíková voda pomoci urychlit rekonvalescenci tím, že poskytne tělu potřebný vodík pro obnovu buněk a pomůže vám například s hubnutím.

Takže vodíková voda – to je zázračný nápoj, který nám může pomoci zvládnout všechny zdravotní výzvy moderní doby? Jako vždy, nejsme na konci naší cesty poznání. Ale jedno je jisté – voda je základ života a vodík je základem vesmíru. A když tyto dva prvky spojíme, máme něco, co by mohlo být klíčem k lepšímu zdraví a dlouhověkosti. Zásadní je, že vodík se v lidském těle přirozeně tvoří v našich střevech, byť nedostatečně. Není tedy pro naše tělo cizí a už vůbec ne škodlivý. Naopak. Pití vodíkové vody přináší pouze benefity a to jak seniorům, tak sportovcům, zdravým i nemocným, ale také dětem.

Vodíková lahev, to je generátor vodíkové vody a plynu, který máte stále při ruce. Foto zdroj: H2 Medical

Zdroj vodíkové vody, zdroj zdraví
Chtěli byste mít zdroj vodíkové vody po ruce? To není problém. Stačí mít generátor vodíku, kterým si z běžné kohoutkové vody nebo vody z PET lahve vyrobíte vodu vodíkovou, tím, že do ní přidáte plynný vodík. Nejmenšími generátory jsou vodíkové lahve. Například vodíkové lahve od H2 Medical nabízejí hned tři možnosti využití, a to sycení vody v originální nádobě, sycení vody pomocí běžné PET láhve a inhalaci plynného vodíku pomocí originálního nástavce. H2 Medical také nabízí kapesní smart zařízení H2 Hydrogen Smart Cube, kterým jednoduše nasytíte vodíkem vodu v jakékoliv PET lahvi.

Pokud chcete vodu popíjet doma a zajistit si vyšší koncentraci vodíku, ideální volbou jsou generátory H2 Medical s patentovanou technologií. Až už zvolíte kompaktní i150 nebo výkonný i600, budete mít zaručeno, že dostanete v každém doušku nasycené vody velkou dávku vodíku, který okamžitě prostoupí do každé buňky vašeho těla a začne dělat ony zmíněné „zázraky“. Skvělým řešením domácího pití je pak přístroj H2 Vodní generátor Profesionál, který díky patentované technologii H2 Medical nabízí až 4,5 ppm, tedy nejvyšší koncentraci vodíku na trhu a to celosvětově!

Tak co vy na to, ochutnáte sklenici vodíkové vody?