Průmyslové špičky včetně POSCO, Hyundai nebo Kolon se sešly na největší jihokorejské výstavě vodíkového průmyslu H2 MEET, aby představily nejnovější vodíkové technologie od výroby po skladování, přepravu a využití.

Auta, drony a energetické systémy na vodík byly odhaleny ve středu největší jihokorejské výstavy vodíkového průmyslu H2 MEET, kde 303 společností z 18 zemí předvedlo své technologie čisté energie.

Hyundai Motor Group připravila pro H2 MEET 2023 největší výstavní stánek o velikosti 1 125 metrů čtverečních, aby se mohla pochlubit svým vodíkovým ekosystémem od výroby až po přepravu a využití.

H2 MEET znamená H 2 Mobility Energy Environment Technology. Během akce automobilka sundala kryty z nového elektrického popelářského vozu na vodíkový pohon.

Demonstrovala také vodíkové obchodní modely, v rámci spolupráce se sesterskými společnostmi na uhlíkové neutrality v procesu výroby, dodávek a používání vodíku.

Hyundai Engineering & Construction Co., Hyundai-Rotem Co. a Hyundai Engineering Co. spojili své síly s automobilkou, aby vyvinuly takové obchodní modely.

POSCO vystavuje na H2 MEET 2023 dioráma projektu zeleného vodíku Omán

Výstavní stánek společnosti POSCO Holdings Inc. upoutal zraky návštěvníků také diorámem jejího projektu zeleného vodíku v Ománu. Jedná se o holdingovou společnost výrobce oceli POSCO Co. a výrobce materiálů pro baterie pro elektrická vozidla POSCO Future M Co.

Loni v červnu konsorcium vedené společnostmi POSCO Holdings a Samsung Engineering Co. podepsalo s Ománem smlouvu na 47 let v odhadované hodnotě 7 až 8 USD . miliarda na výstavbu a provoz závodů na výrobu zeleného vodíku v zemi Blízkého východu.

Hanwha Group předvedla integrovaný hodnotový řetězec, který vyrábí, skladuje a přepravuje vodík do palivových závodů a vyrábí vodíkové palivové články.

Během veletrhu se Hanwha Corp., Hanwha Energy Corp., Hanwha Solutions Corp. a Hanwha Impact Corp. pochlubily své technologie elektrolýzy vody používané k získávání vodíku rozkladem vody elektřinou vyrobenou z obnovitelné energie, jako je solární a větrná energie.

Hanwha Solutions představuje dron na vodíkový pohon

Hanwha Solutions také odhalila vysokotlakou nádrž pro stabilní skladování a přepravu vodíku a také dron článkový systém vodíkových palivových zdrojů.

Výrobce součástí letadel Hanwha Aerospace Co. a stavitel lodí Hanwha Ocean Co. každý vystavovali lehký vodíkový palivový článek o výkonu 100 kilowattů, který lze použít pro městský letecký provoz (UAM) a 3000tunový model ponorky vybavený systémem vodíkových palivových článků.

Společnost Kolon Industries Inc. odhalila membránu z polymerního elektrolytu (PEM), sestavu membránové elektrody (MEA) a zařízení pro kontrolu vlhkosti, což jsou základní materiály pro vozidla s vodíkovými palivovými články.

Během veletrhu podepsaly memorandum Kolon Industries a Kolon Plastics Inc. o porozumění o dodávkách a využití obnovitelné energie s jihokorejskou jednotkou RWE, největší německé energetické společnosti.

H2 MEET 2023 je jeho čtvrtým rokem a byl historicky největším počtem účastníků o 26 % vyšší než v roce prvním setkání.

Korea Zinc vystavuje na H2 MEET 2023 dioráma svého zeleného vodíkového hodnotového řetězce

Foto a text zdroj: https://www.kedglobal.com/hydrogen-economy/newsView/ked202309130011