Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION od společnosti Prinoth je jedinečné vozidlo, které přináší revoluci do světa údržby sněhu. Je to vůbec první vodíkové vozidlo svého druhu, které kombinuje koncepčnost, ekologii a vysokou výkonnost dohromady.

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION byla vyvinuta se dvěma různými pohonnými jednotkami – palivovým článkem a spalovacím motorem. Vodík je skladován v nádržích, které jsou namontovány na zadní straně strojů a umožňují provozní dobu až čtyři hodiny.

Jako první vozidlo svého druhu vznikl v roce 2020 model s vodíkovým palivovým článkem. Prinoth tak představil první rolbu na světě, jež je poháněná elektromotorem, který získává energii z vodíkového palivového článku. Bezemisní stroj má výkon 544 k (400 kW), který je ještě výkonnější než náš klasický dieselový model. O dva roky později následovala naprosto bezuhlíková rolba poháněná vodíkovým spalovacím motorem. Vzhledem k tomu, že je podobný dieselovému nastavení, je operátorům a technikům velmi známý. 13litrový šestiválec poskytuje výkon 460 k (338 kW) a točivý moment 2 000 Nm.

Foto zdroj: prinoth.com

V čem spočívá výjimečnost této vodíkové rolby? Největší předností je její ekologičnost. S motorovým systémem na vodíkový pohon eliminuje emise zplodin a přispívá k čistému ovzduší. Tento inovativní pohon je šetrný k životnímu prostředí a pomáhá snižovat naši uhlíkovou stopu.

Další výhodou vodíkové rolby LEITWOLF h2MOTION je její vysoká výkonnost. Díky moderním technologiím jsou obě tyto rolby schopny pracovat s maximální efektivitou. Jsou vybaveny výkonným (elektro)motorem, který umožňuje plynulý pohyb a vysokou rychlost. Navíc, díky vysokému krouticímu momentu, si tato rolba hravě poradí s náročnými terény a zajišťuje vysokou stabilitu a výkon při práci.

Foto zdroj: prinoth.com

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION je také velmi koncepčním vozidlem. Je vybavena moderním designem a ergonomickým interiérem, který zajišťuje pohodlnou a efektivní práci. Díky technologickým inovacím a pokročilým funkcím je tato rolba snadno ovladatelná a zajišťuje optimální výkon při každém úkolu. Je navržena tak, aby splňovala veškeré požadavky a potřeby profesionálů v náročném zasněženém terénu.

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION je dokonalým příkladem toho, jak je mohou vypadat vozidla budoucnosti a je jasným důkazem toho, že ekologie a výkon se nemusí vylučovat, ale mohou jít ruku v ruce.

Video ZDE: https://youtu.be/w4vLA-V2hcU