Některé severomoravské firmy a startupy dosahují obdivuhodných světových úspěchů. Dokonce „sbírají ocenění v mezinárodních kláních“, jak se o nich v červnu 2022 uznale vyjádřil prestižní magazín Forbes, přičemž mezi TOP 10 startupů zařadil Forbes i H2 Global Group (psali jsme zde). Co mají tyto mimořádně úspěšné firmy ze severní Moravy společné? Kromě svých unikátních produktů, služeb a vizí je to i fakt, že intenzivně spolupracují s MSIC – Moravskoslezským inovačním centrem ( https://ms-ic.cz/ ). A právě MSIC oslavilo 15. září 2022 své kulaté 5. narozeniny formou velkého Narozeninového festivalu MSIC. A reprezentanti společnosti H2 Global Group při tom samozřejmě nemohli chybět.

Narozeninový festival MSIC se konal hned na několika místech Ostravy. Po dobu 12 hodin nabídl stovkám návštěvníků z řad podnikatelů, vědců, studentů i laické veřejnosti desítky bodů programu, jinými slovy pořádnou „porci inspirace pro podnikání“. A to na 5 stagích a 6 meetpointech.

MSIC také během této slavnostní akce zhodnotil uplynulých 5 úspěšných let. H2 TIMES cituje z tohoto hodnocení ve stručnosti: „Máme za sebou 737 změnových projektů u 357 klientů. Poskytli jsme 10 000+ hodin konzultací, zprostředkovali 54 nových spoluprací a iniciovali 202 propojení. Naše síť expertů, ze kterých mohou firmy čerpat v rámci služeb, se rozrostla na 125 lidí. To není vše. Nedávno jsme odstartovali nové služby (audit kybernetické bezpečnosti, podnikatelskou ambulanci), akce (Business Grill) a spoustu projektů (CEE Startup Network a Startup Voucher, Digitální inovační hub, SMARAGD nebo Rondl).“

Prezentace H2 Global Group na oslavách patřila mezi nejlepší. Prezentační stánek H2 Global Group byl jedním z nejnavštěvovanějších. Osobní pochvalu tomuto stánku a celé firmě H2 Global Group udělil Pavel Csank, předseda představenstva MSIC. Na stánku se setkal nejen s Davidem Maršálkem, prezidentem H2 Global Group, ale i s marketingovým ředitelem H2 Global Group Alešem Valentou, olympijským vítězem ze Salt Lake City. Návštěvníci stánku H2 Global Group si také mohli vyzkoušeli jak nápoj H2 Immunity DRINK, tak i inhalace molekulárního vodíku® a také úplnou novinku – aplikaci molekulárního vodíku do očí.

Společnost H2 Global Group na této narozeninové oslavě též oznámila vydání již třetí emise dluhopisů, tentokrát na 4 roky s 12% ročním výnosem (více na https://h2investment.group).

 

Text a fotografie: H2 TIMES