NAŠE MISE PLNÁ OBJEVŮ

Redakční tým H2 TIMES prožil celé dva dny ve světě nejnovějších vodíkových technologií, projektů a vynálezů současnosti. A to intenzivně a doslova. S luxusním vodíkovým automobilem Hyundai Nexo, zapůjčeným společností Hyundai Motor Czech, se totiž vypravil na Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 (www.hydrogen-worldexpo.com). A tady, 19. a 20. října 2022 v německých Brémách, objevil skutečný ráj pro všechny milovníky „zelené“, zdravé, nadcházející vodíkové éry lidstva.

Vždyť na Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 vystavovalo své nejžhavější novinky 350 technologicky nejpokrokovějších firem světa! A to nejen velké nadnárodní firmy (jako třeba SIEMENS ENERGY), jejichž snahy směřují především na využití vodíku coby čistého a obnovitelného zdroje energie s cílem zásadně snížit globální emise CO2. Ale i firmy menší nebo dokonce skupinky inovativních studentů-vývojářů: jedna taková skupina studentů z Holandska tu například vystavovala vlastními silami zkonstruovaný závodní vůz Forze Hydrogen Racing kategorie supersportu, který by nejen mohl závodit v Le Mans, ale měl by také otevřít cestu k pořádání automobilových závodů čistě jen vodíkových vozů.

Náš redakční tým, podobně jako více než 5000 návštěvníků veletrhu z řad odborné i laické veřejnosti, skutečně nevěděl, jaké vodíkové „atrakci“ se na veletrhu dříve věnovat. Mohli jsme tu obdivovat třeba projekty využití vodíku v těžkém průmyslu, ocelářství, letectví nebo kupříkladu nákladní vůz FAUN Zoeller na vodíkový pohon.

K bezesporu unikátním výstavním stánkům patřil stánek české společnosti H2 Global Group, která tu prezentovala své absolutní novinky v oblasti produktů a technologií, využívajících Molekulární Vodík® pro lidské zdraví, krásu a dlouhověkost. Žádná jiná firma se na Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 neprezentovala Molekulárním Vodíkem. David Maršálek, prezident H2 Global Group, na tomto brémském vodíkovém veletrhu prohlásil mimo jiné: „H2 Global Group se tady ocitla ve společnosti mnoha světových značek, které sem přijely z celého světa, abychom se mezi ně zařadili a abychom ukázali jako jediní z celého tohoto veletrhu, že vodík se dá používat i na zdravotní, wellness a kosmetické účely.“

Fotografie: Dan Moc

V dalších, připravovaných článcích, vám na H2 TIMES přineseme detailnější pohledy na jednotlivé vystavovatele na Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 (včetně H2 Global Group) a také vám popíšeme naše cestování vodíkovým automobilem Hyundai Nexo po Čechách a po Německu.