S VODÍKOVÝM NEXO NA VODÍKOVÉ EXPO

S exkluzivním vodíkovým SUV Hyundai Nexo najel náš čtyřčlenný redakční tým 1480 km. Při cestě z Prahy na brémské Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 a zpět. A byla to Jízda! Chceme se teď s vámi podělit o zážitky povznášející i „mírně“ napínavé.

Automobil nám zapůjčila společnost Hyundai Motor Czech – vyzvedli jsme si ho 18. října 2022 v autosalónu Hyundai Praha Domanský v pražských Stodůlkách. Upoutal nás elegantním, sebevědomým designem, sázejícím na přirozenou krásu, nikoliv extravagance. Zaujala nás unikátní úzká, lehce klenutá LED světla, propojená tenkou zaoblenou linkou přes celou příď karoserie. A také celkové extrémně aerodynamické linie vozu (oproti svému předchůdci Hyundai ix35 Fuel Cell dokázal snížit celkový součinitel odporu vzduchu z 0,350 na výjimečných 0,329).

Nasedli jsme do vozu a vydali se nejprve do Neratovic, abychom ve zdejší neveřejné vodíkové plničce natankovali vodík. Od první chvíle jsme si užívali absolutní ticho, maximální komfort a něco jako „pocit vesmírné beztíže“ … ano, tak je Nexo pohodlné. A to i když jedete zaplněnými pražskými ulicemi nebo po klasických českých okreskách plných rafinovaných děr. Snad jen ovládací prvky vozu, především velmi široká, vysutá středová konzola, nabízí takové množství tlačítek a točítek, že se zprvu cítíte spíše jako v kokpitu Airbusu A380, největšího dopravního letadla na světě. Ale když se ve všem zorientujete, ještě více si auta užijete! Obrovským plusem je také veliká, 12,3” širokoúhlá obrazovka, která ukazuje například navigaci, spotřebu, infotainment či ovládání klimatizace. Je kompatibilní i s Apple CarPlay a Android Auto. V Nexo vás čeká spousta chytrých vychytávek – na přístrojovém panelu například můžete sledovat videozáběr tzv. „mrtvých úhlů“ při přejíždění jízdních pruhů.

V Neratovicích jsme poprvé v životě natankovali vodík. Byť jsme mohli natankovat nádrže jen do poloviny, protože neratovická plnička patří k těm starším (tlak ve zdejší plničce je 350 barů, Nexo ideálně vyžaduje 700 barů), přesto jsme ocenili, že toto poloviční natankování trvalo jen něco přes dvě minuty! Porovnejte s „nekonečným“ tankováním klasického elektromobilu, nikoliv tedy elektromobilu s vodíkovými palivovými články, jako je právě Nexo.

Z Neratovic jsme se vydali do centra Mladé Boleslavi, kde je sídlo naší redakce. Zde jsme si vyzkoušeli některá „kouzla“, která Nexo dokáže: například umí úplně samostatně zaparkovat nebo samo zase vyjet z parkovacího místa – stačí vám k tomu jediné zmáčknutí dálkového ovládání.

A pak už jsme vyrazili směr české a německé dálnice, za dalším „mezipřistáním“ na vodíkové plničce v Drážďanech. Na dálnicích nás trochu nepříjemně překvapilo, že Nexo ve vysokých rychlostech rychle ztrácí zásoby vodíku, a tudíž je moudré jet spíše rozvážněji, ekonomicky (hlavní důvod je prostý: ani v Německu ještě není kvalitní infrastruktura vodíkových čerpacích stanic, a tak se vám může při troše lehkomyslnosti přihodit, že zůstanete s vodíkovým automobilem stát někde mezi poli, bez „šťávy“). A také nás poněkud nemile zaskočilo, že Nexo při vyšších rychlostech kvůli hodně citlivému posilovači řízení trochu pocitově „plavě“, a řidič tedy musí držet volant opravdu pozorně a pevně.

V Drážďanech jsme opět natankovali vodík – a také zdejší plnička byla starší, i ona umožňovala natankovat jen polovinu nádrže. Museli jsme tedy hledat další plničku v relativní blízkosti Drážďan. V Lipsku byla plnička bohužel mimo provoz, a tak jsme zamířili do Halle, města vzdáleného 155 km. A tady jsme ztratili dost času i paliva tím, že zdejší plnička je umístěná dost daleko od dálnice, na kraji jakéhosi předměstí. Zato je nová, a tak nám umožnila natankovat nádrž celou.

Díky tomu jsme večer před zahájením Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 dojeli do cíle – do Brém. Pokud by se dala cesta z Čech vodíkovým Nexo do Brém vystihnout v maximální stručnosti, znělo by to takto: nebýt lehké nervozity (a propočítávání), zda a k jaké nejbližší vodíkové plničce zvládneme dojet a zda tato plnička bude fungovat či dokonce existovat, bylo by cestování v superluxusním Nexo mimořádně komfortní a relaxační (s výjimkou zmíněného nezbytného pozorného ovládání volantu při vyšších rychlostech).

V Brémách nám po oba dva dny konání Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 sloužilo Nexo na jedničku, pohyb s ním po městě byl skutečně senzační. Zažili jsme s ním ale jednu drsnou kuriozitku: druhý den našeho pobytu jsme Nexo zaparkovali na zdejším malebném Starém Městě v ulici Dechanatstraße, zaplatili jsme řádný parkovací poplatek … a když jsme se k Nexo vrátili, našli jsme za stěračem pokutu. Vůbec jsme netušili proč, vše jsme dodrželi. Protože jen pár kroků od místa našeho parkování byla policie, šli jsme si to tam „vysvětlit“. A bylo nám řečeno, že Brémy patří k těm německým městům, do jejichž center je povolen vjezd pouze automobilům se zelenou ekologickou plaketou, nalepenou na čelním skle. Marně jsme se policii snažili vysvětlit, že my jsme do centra Brém vjeli s nejekologičtějším, „nejzelenějším“ autem, které může existovat – vždyť jediným odpadním produktem Nexo je teplá voda… Policii jsme zkrátka nepřesvědčili, německé předpisy jsou předpisy.

Zpáteční cestu do Čech jsme zahájili natankováním plné nádrže vodíku v Brémách, pak jsme opět tankovali v Halle a následně jsme ještě chtěli dotankovat v Drážďanech, ale zdejší plnička byla (na rozdíl od cesty tam) mimo provoz. Vodíku jsme však měli dostatek, abychom mohli v klidu dojet do Mladé Boleslavi a do Prahy.

Když jsme Nexo vraceli dopoledne 21. října 2022 do autosalónu Hyundai Praha Domanský, měli jsme radost, že jsme brémské Hydrogen Technology EXPO Europe 2022 absolvovali stylově – právě s tímhle nádherným vodíkovým superelegánem! A že jsme si užili cestování budoucnosti.

 

Fotografie: Dan Moc