Známý fotbalový brankář Tomáš Vaclík aktuálně působí v druholigovém španělském klubu Albacete. Jaký je jeho každodenní rytmus, jak se vyrovnává s náročností španělské ligy, a jak tráví volný čas s rodinou? V rozhovoru se podělil také o své metody regenerace po trénincích a zápasech, včetně spolupráce s vodíkovou společností H2 World Health & Beauty.

Tomáši, můžete nám přiblížit své aktuální angažmá ve Španělsku? Jak se vám líbí život v této zemi a jaký je váš každodenní rytmus?
Současné angažmá je ve druholigovém španělském Albacete. Je to tradiční španělský klub v městě Albacete, který je položen o asi dvě hodiny jízdy od Madridu. Můj denní program je odvézt ráno holky do školy. A díky tomu, že Albacete je malé město, tak jsem to měl pouze tři nebo čtyři minuty autem do tréninkového centra. Takže ten program můžu odvézt holky do školy, jet na trénink, domů, a pak holky vyzvedávat.

Španělská fotbalová liga je známá svou vysokou úrovní. Co považujete za největší výzvy v této soutěži a jak se s nimi vypořádáváte?
Liga má obrovskou kvalitu, což spousta lidí v Česku není schopná si ani uvědomit. Jako největší benefit té soutěže vnímám její vyrovnanost, protože ty týmy, které třeba postupovaly, byly schopné prohrávat pravidelně s týmy, které hrály o záchranu. Myslím si, že tohle byla ta největší výzva – ta vysoká kvalita a vyrovnanost soutěže a být každý víkend připravený na maximum, aby člověk v tom zápase mohl uspět.

Tomáš Vaclík zařadil vodíkové produkty a vodíkovou vodu do své denní rutiny. Díky tomu jeho tělo rychleji a efektivněji regeneruje. Foto: H2 Times

V nedávné době jste navázal spolupráci s vodíkovou společností H2 World Health & Beauty. Co vás na této společnosti zaujalo a proč jste se rozhodl spojit své jméno právě s nimi?
Měl jsem to štěstí, že jsem měl možnost vyzkoušet jejich produkty a cítím se po nich dobře, cítím, že mi pomáhají. Takže bylo fajn se na té spolupráci domluvit a myslím si, že ještě spousta sportovců nebo spousta lidí ještě nezná účinky vodíku, takže určitě bude fajn tuhle tu značku propagovat a dostat jí mezi lidi, aby ji začali používat i ostatní.

Jaké benefity pro vás přináší vodíková voda, kterou propagujete v rámci spolupráce s H2 World? Pozorujete na sobě nějaké konkrétní zlepšení?
Vodíková voda i voda jako taková je podle mě extrémně důležitá pro každého, aby člověk byl dobře hydratovaný a tělo dokázalo správně fungovat. A ve spojení s vodíkem si myslím, že je to ještě umocněno. Tělo si na to zvykne a funguje správně. A v rámci regenerace je pro nás sportovce mimořádně důležité, abychom mohli každý den nebo druhý den po zápase naplno trénovat. A to mi vodík přináší. Takže ty benefity tam jsou jasné a doporučil bych to každému. Samozřejmě i v rámci regenerace je nutné dobře spát, zdravě jíst a starat se o sebe.

Chcete se o Tomášovi dovědět víc?
Celý rozhovor pro vás chystáme do nového čísla tištěných H2 Times!