Společnost VR LIFE dosáhla významného úspěchu! Získala titul Firma roku 2024 Moravskoslezského kraje za svůj inovativní přístup k rehabilitaci pomocí virtuální reality. Díky aplikacím VR Vitalis umožňuje VR LIFE pacientům rychlejší a efektivnější rehabilitaci, aktivizační cvičení a péči o psychické zdraví. „Gratuluji společnosti VR LIFE k tomuto zaslouženému ocenění,“ říká David Maršálek, prezident H2 Global Group, která má ve společnosti VR Vitalis pětinový podíl.

V loňském roce byla společnost, která dává virtuální realitě zcela nový přesah, druhá. Letos už usedla na pomyslný trůn. Ke získání ocenění Jana Trdá dodává: „Bylo to moc příjemné překvapení. Nejen cena, ale hlavně velký zájem ostatních účastníků o VR Vitalis.“

Dušan Klimek ze společnosti Volkswagen, komentující volbu poroty, uvedl: „Přeji vítězi, aby takto digitální technologii budoucnosti dostal do co nejvíce zemí, a pomohl tak všem potřebným skupinám.“ Mezi dalšími oceněnými byla ostravská stavební firma HSF System a třetí příčku osadila společnost Wrap Up z Frýdlantu nad Ostravicí. Ta se zabývá výrobou funkčních pytlíků na pečivo a dalších výrobků do kuchyně.

VR LIFE se svým inovativním způsobem rehabilitace zvítězila v soutěži Firma Moravskoslezského kraje 2024. Foto: VR Vitalis

VR LIFE a její revoluční přístup
VR LIFE vytváří aplikace pro rehabilitaci, které pomáhají pacientům v nemocnicích i domovech sociální péče. S jejich pomocí se rehabilitace stává zábavnější a účinnější, čímž urychluje zotavení pacientů na různých odděleních, jako je rehabilitace, neurologie, psychiatrie, onkologie nebo neurochirurgie.

„Na začátku jsme vytvořili modul pro klienty Centra Paraple, abychom jim pomohli se spastickými bolestmi. Pozitivní reakce nás motivovaly k rozvoji dalších modulů,“ vysvětluje Jana Trdá, CEO VR LIFE. Produkty společnosti se již úspěšně prodávají nejen v České republice, ale také v Polsku, Pobaltí a na Slovensku.

V polovině roku 2023 do společnosti VR LIFE vstoupila Molecular HydroGEN Investment Group, dceřiná společnost H2 Global Group, která investovala 15 milionů korun a získala 20% podíl. Tímto krokem vznikla jedinečná spolupráce, která spojila virtuální realitu s inhalací molekulárního vodíku – inovativní terapií zaměřenou na zlepšení dýchacích funkcí, snižování příznaků dušnosti a chronického nachlazení.

„Spojení vodíku a cvičení ve virtuální realitě přináší nevídané výsledky,“ uvádí prof. Shigeo Ohta, Ph.D., víceprezident pro vědu a výzkum H2 Global Group. Molekulární vodík má protizánětlivé účinky a může pomoci pacientům s různými zdravotními potížemi, včetně postcovidového syndromu či Alzheimerovy choroby, na což společnost vlastní patent.

Společnost H2 Global Group je hrdá, že může podpořit rozvoj takových inovativních řešení. „Gratuluji společnosti VR LIFE k tomuto zaslouženému ocenění! Je úžasné vidět, jak jejich inovativní přístup k rehabilitaci ve virtuální realitě mění životy pacientů a rozšiřuje se do dalších zemí. Tato cena je důkazem toho, že kombinace pokročilých technologií má obrovský potenciál. Jsme hrdí na to, že jsme součástí této cesty a těšíme se na další společné úspěchy.“

Úvodní foto zdroj: Firmaroku.cz