Americký výrobce elektrolyzérů Electric Hydrogen (EH2) uzavřel s energetickou společností AES Corporation komplexní rámcovou dohodu o dodávkách až 1 GW velkých elektrolyzérů na výrobu levného ekologického vodíku z obnovitelných zdrojů energie. „Společnost AES podniká kroky k zajištění našeho dodavatelského řetězce proaktivně, protože strategicky rozvíjíme naše podnikání v oblasti zeleného vodíku,“ říká ředitel pro inovace AES Ashley Smith.

Společnost Electric Hydrogen oznámila, že dosáhla komplexní rámcové dohody o dodávkách s The AES Corporation pro až 1 GW velkých elektrolyzérů na výrobu levného zeleného vodíku z obnovitelné energie.

Tato smlouva o rezervaci dodávek zahrnuje komerční požadavky na AES na objednávku až 1 GW plně integrovaných, levných 100MW elektrolyzérů od společnosti Electric Hydrogen.

„Odborné znalosti společnosti AES v oblasti energetických trhů, vývoje projektů a integrace nových technologií jsou nejlepší ve své třídě,“ řekl Raffi Garabedian, generální ředitel společnosti Electric Hydrogen. "Jsme nadšeni, že můžeme pomoci společnosti AES splnit příslib zeleného vodíku a těšíme se na spolupráci s nimi na jejich budoucích vodíkových projektech."

High-tech elektrolyzéry Electric Hydrogen o výkonu 100 MW se vyznačují schopností sledovat proměnné obnovitelné zdroje energie, což zákazníkům umožňuje optimalizovat spotřebu energie a maximalizovat návratnost projektů. Závody jsou navrženy a vyrobeny v USA a společnost v současné době prefabrikuje svůj první závod v Texasu na místě zákazníka a má dva provozní závody v Kalifornii.

„Inovativní technologie a rozsáhlý produkt společnosti Electric Hydrogen umožňují společnosti AES nabízet cenově efektivní řešení dekarbonizace pro naše zákazníky v odvětvích s nejobtížnější dekarbonizací,“ řekl Ashley Smith, Chief Innovation Officer, AES. „Společnost AES podniká kroky k zajištění našeho dodavatelského řetězce proaktivně, protože strategicky rozvíjíme naše podnikání v oblasti zeleného vodíku.“

Plán společnosti Electric Hydrogen na rozšíření vysokorychlostní výroby v USA je určen k tomu, aby do roku 2030 byl zelený vodík konkurenceschopný vůči zdrojům fosilních paliv. Tento plán také umožní americké výrobě elektrolyzérů předstihnout low-tech alternativy elektrolyzérů, jako jsou alkalické produkty, které jsou v současnosti masově vyráběny. v Číně.

Smlouva o rezervaci nákupu umožňuje společnosti AES vyvíjet další projekty zeleného vodíku, které využívají projektový rozsah EH2, efektivitu a nízké kapitálové náklady.

Foto a text zdroj: Electric Hydrogen