Janské Lázně provází dlouhodobá pověst jednoho z nejlepších lázeňských zařízení v České republice. Je to také ideální výchozí bod pro sportovní a rekreační aktivity v Krkonoších. Vedle unikátní techniky elektroakupunktury, která spojuje tradiční akupunkturu s pokroky fyzikální medicíny a přináší naději především lidem s poraněním míchy, nabízí také velmi oblíbenou molekulární vodíkovou terapii. 

Jánské Lázně svým návštěvníkům nabízí široké spektrum možností od lázeňského Aquacentra s bazénem, vířivkami a saunami, přes proslulou dětskou léčebnu Vesna, až po stylové hotely a kavárny s koncerty, výstavy, besedy, plesy i trhy.

Lázeňská perla Krkonoš se specializuje na celé spektrum léčebných služeb. Jánky, jak jim hosté často říkají, jsou ideálním místem pro každého, kdo hledá úlevu od zdravotních potíží jako jsou onemocnění pohybového aparátu, stavy po úrazech a operacích, nervosvalová a nervová onemocnění, astma, dýchací obtíže, obrna, roztroušená skleróza nebo onkologická diagnóza.

Oblíbená Vesna ozdravuje děti
Léčebné lázně Vesna v Janských Lázních získaly světovou proslulost díky úspěšné léčbě dětí s následky dětské obrny. Voda z pramene, objevená v roce 1934, má podobné účinky jako léčivé vody ve Warm Springs v Georgii, což si povšiml MUDr. Viktor Sellner a v roce 1935zavedl léčbu. Jedinečná léčebna Vesna v horském prostředí poskytuje klidnou atmosféru, která je ideální pro rehabilitaci.

Mezi dětmi a rodiči je oblíbená také léčebný pobyt s molekulární vodíkovou terapií s přístroji H2 Medical pro děti s procedurami v Janských Lázních. Tento pobyt pro samoplátce vyhledávají zejména rodiče dětí při dechových obtížích v rámci respiračních onemocnění a nejeden z nich si generátor molekulárního vodíku po tomto pobytu zakoupil domů!

Molekulární vodík má protizánětlivé a regenerační účinky, likviduje následky virových procesů a je nejsilnějším antioxidantem. Vodíková voda zvyšuje energii, odstraňuje únavu a pomáhá v boji proti civilizačním onemocněním. Léčebný plán pobytu obsahuje inhalace molekulárního vodíku, celkovou perličkovou koupel obohacená o molekulární vodík, pitnou kúru vodíkové vody a další procedury.

Magdalenka Stránská při inhalaci molekulárního vodíku v Jánských Lázních. Foto zdroj: Monika Stránská

Molekulární vodík zafunguje rychle
Janské Lázně nabízejí molekulární vodíkovou terapii z přístrojů H2 Medical Technologies dětským pacientům od ledna 2023. „Podle zkušeností na našem pracovišti oceňují rodiče efekt vodíkové terapie především na snížení frekvence a intenzity opakovaných respiračních onemocnění svých dětí. Maminky, jejichž děti bývají ve větších dětských kolektivech náchylnější k respiračním infektům, často hlásí účinky ještě v průběhu pobytu ve srovnání s pobyty předchozími. Další efekt spatřují v podpoření hojení u poúrazových stavů,“ shrnuje výsledky procedur s molekulárním vodíkem Pavla Fišerová, lékařka pracující v týmu specializovaném na rehabilitační medicínu.

Nadšení neskrývala Monika Stránská, maminka sedmileté Magdalenky, která do Jánských Lázní jezdí na neurorehabilitace, během kterých dvakrát denně inhalovala molekulární vodík. „Musím říct, že byla velmi čiperná, po obědě skoro nepotřebovala spát, zdála se radostnější. Intenzivních pobytů v různých zařízeních má za sebou opravdu hodně, a nikdy se podobný efekt nedostavil.“

Přelomová léčba ochrnutí
V Janských Lázních se prosazuje inovativní přístup v léčbě pacientů s pohybovými omezeními, a to pomocí elektroakupunktury. Tato metoda, kombinující tradiční akupunkturu s moderní fyzikální medicínou, přináší naději lidem s poraněním míchy a jinými vážnými zdravotními problémy. Tato inovativní terapie již pozitivně ovlivnila životy více než 700 pacientů.

Díky kombinaci akupunkturních jehel a elektrostimulace dokáže tato terapie obnovit funkci poškozených nervových drah, což přináší pacientům značné zlepšení a novou naději na kvalitnější život.

TIP: Jak by se vám líbilo strávit prodloužený víkend v Krkonoších? Užijete si relax ve wellnessu, skvělé zákusky v kavárně Kolonáda nebo návštěvu kina. Vychutnejte si oázu klidu v unikátním prostředí klimatických lázní, nyní se SLEVOU 20 % na všechny wellness pobyty.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/seznam-advertorial-nacerpejte-energii-v-naruci-krkonos-regeneraci-a-horskou-prirodu-zazijete-v-janskych-laznich-40463185?timeline--pageItem=40464683

Foto zdroj: JanskeLazne.com