Historicky první vůz na pohon zkapalněným vodíkem, Toyota Corolla H2, nedávno dokázala svou sílu na 24hodinovém závodu Super Taikyu na okruhu Fuji v Oyamě. Vedoucí inovace v automobilovém průmyslu, Toyota, se opět představila s revoluční technologií, která získala obrovskou pozornost v motorsportovém světě.

Představte si, že sedíte za volantem vůz, který nevytváří žádné emise, který je šetrný k životnímu prostředí a přitom je rychlý a výkonný. To je přesně to, co Toyota Corolla H2 nabízí. Tento vůz je historicky prvním vozem na pohon zkapalněným vodíkem, který se účastnil 24hodinového závodu Super Taikyu.

Na okruhu Fuji absolvovala speciálně upravená toyota celkem 358 kol, tudíž ujela zhruba 1634 kilometrů. Corolla na vodík přitom závodila už před rokem, teď ale inženýři namísto plynného vodíku zkusili vodík kapalný.

Na rozdíl od plynného totiž nevyžaduje vysoký tlak, což umožňuje větší volnost při konstrukci nádrže a potenciálně otevírá více prostoru na zadních sedadlech. Nádrže musí mít válcový tvar, aby se síla při vysokém tlaku rovnoměrně rozložila. Na druhou stranu je obtížné udržet ultranízkou teplotu -253 stupňů Celsia, při které vodík zkapalňuje. Hlavní výhoda kapalného vodíku tkví v dojezdu. Jeho energetická hustota je přibližně 1,7× vyšší, což zásadně zvýšilo ujetou vzdálenost na jedno „dotankování“.

„Přestože jsme již spolupracovali s mnoha dodavateli, chtěli jsme získat více partnerů, abychom technologii společně zdokonalili a proměnili ji v něco významného. Doufali jsme, že si toho všimne více lidí a podají pomocnou ruku,“ uvedl Ryosuke Yamamoto, asistent manažera oddělení vývoje vozidel GR, který se na projektu podílel. Toyota tak vyzvala ostatní společnosti, aby se do vývoje vodíkových sporťáků zapojily společně s ní.

24hodinový závod Super Taikyu na okruhu Fuji v Oyamě je jednou z nejtěžších a nejnáročnějších soutěží v motoristickém světě. Týmy se zde střetávají s extrémními podmínkami a musí předvést nejlepší výkony, aby dosáhly úspěchu. To, že Toyota Corolla H2 dokázala vyhrát tuto soutěž, je velkým úspěchem pro Toyotu a jasným důkazem výjimečného výkonu tohoto vozidla.

Toyota již dlouho věří, že vodík je budoucností automobilového průmyslu. Tato vize se promítá do inovativních technologií, včetně vývoje vozů na pohon zkapalněným vodíkem. Úspěch Corolly H2 na 24hodinovém závodě Super Taikyu je důkazem toho, že tato víra je správná a že Toyota je na správné cestě.