Už několik měsíců konstruuje 20 týmů australských středoškolských studentů auta na palivové články, která se budou účastnit 1. ročníku závodů Hydrogen Grand Prix. Studenti se tak připravují na velký dubnový den 2023, kdy budou tato jejich dálkově ovládaná auta čtyři hodiny závodit v Gladstone, přístavním městě Queenslandu. Úkol mají všichni studenti stejný: co nejlépe využít 30wattový palivový článek a 14 gramů plynného vodíku.

To je jen malý příklad toho, čím teď žije „vodíkový“ Queensland v Austrálii. Ukažme si dva další…

O několik měsíců později a zhruba 800 kilometrů dále na pobřeží Queenslandu hodlá firma Ark Energy použít stejné základní komponenty vodíku a palivových článků – i když ve více než 3500násobném měřítku! Ark Energy očekává, že se jí podaří parádní kousek: pět největších nákladních vozidel s palivovými články na světě má převážet koncentrovanou zinkovou rudu a hotové ingoty mezi rafinérií zinku a nedalekým přístavem Townsville. Bezemisní vozy budou mít 50 kg vodíku získaného z vody pomocí elektřiny ze solární elektrárny rafinerie.

Projekt společnosti Ark Energy je součástí velké kampaně za čistou energii, kterou v Austrálii realizuje její mateřská společnost, korejský gigant v oblasti rafinace kovů Korea Zinc.

Generální ředitel společnosti Ark Energy Daniel Kim říká, že Korea Zinc zahájila činnost své firmy v roce 2021, aby pomohla převést své australské provozy na 80 % obnovitelných zdrojů energie do roku 2030, a tím připravila cestu ke 100 % obnovitelných zdrojů energie v celé své skupině do roku 2050.

K pohonu obřích vodíkových náklaďáků si společnost Ark Energy objednala elektrolyzér o výkonu 1 MW od společnosti Plug Power z USA.

Kim říká, že pořízení těchto obřích vozidel bude představovat "něco přes trojnásobek" nákladů na ekvivalentní tahače s naftovým motorem, ale celý projekt by se měl finančně vyrovnat (nebo dokonce ušetřit peníze) během předpokládané desetileté provozní životnosti vozidel. Vládní dotace a půjčky a vysoké ceny nafty přispívají k tomu, že vodík je konkurenceschopný. Výhodou je také neměnná trasa těchto nákladních vozidel: relativně jednoduchá trasa umožňuje použití menšího a levnějšího palivového článku.

A teď třetí příklad využití vodíku v Queenslandu: Těžařský magnát Andrew Forrest, druhý nejbohatší člověk v Austrálii, dlouholetý hlasitý propagátor zeleného vodíku, staví u Gladstone hypermoderní závod na výrobu elektrolyzérů, a to v hodnotě 114 milionů australských dolarů (což je 72 milionů amerických dolarů). Tato továrna má začít vyrábět již letos. Andrew Forrest přitom očekává, že díky intenzivnímu využití zeleného vodíku dosáhne celá tato továrna do roku 2040 nulových emisí uhlíku.

 

Zdroj: IEEE Spectrum

Celý článek v angličtině zde: www.spectrum.ieee.org/green-hydrogen

Upraveno a zkráceno H2 TIMES

Fotografie: ARK ENERGY a ABC NEWS