Díky spolupráci se společností H2 Global Group nyní nabízejí Lázně Teplice nad Bečvou i celotělovou vířivou lázeň obohacenou o molekulární vodík.

Lázně Teplice nad Bečvou a molekulární vodík

Díky spolupráci se společností H2 Global Group nyní nabízejí Lázně Teplice nad Bečvou i celotělovou vířivou lázeň obohacenou o molekulární vodík. Tato lázeň má teplotu 36 °C - 38 °C a je zvláště vhodná k léčbě poúrazových stavů, ale působí příznivě také na široké spektrum kožních onemocnění, jako je lupénka, ekzémy, zánětlivé onemocnění kůže, napomáhá zahlazení jizev. Procedura zvyšuje prokrvení, zlepšuje metabolismus a přináší pocit příjemného uvolnění. Vodíková lázeň navíc hydratuje a omlazuje pokožku.

Zdejší lázeňství vzniklo v 16. století a od počátku se zde léčily významné osobnosti. Lázně Teplice nad Bečvou patří mezi nejznámější v naší zemi. Nabízejí klientům špičkovou kardiorehabilitaci, a to především v oblasti prevence vzniku srdečních a mozkových příhod.

Základním léčebným prostředkem v Lázních Teplice nad Bečvou je minerální voda s vysokým obsahem oxidu uhličitého. Již ve 30. letech 20. století byly vědecky prokázány léčivé účinky této unikátní vody při léčení srdečně-cévních onemocnění. Teplická kyselka obsahuje především oxid uhličitý, a to ve velkém množství, přibližně v rozmezí 2500 až 3200 mg/l. A právě vlastnosti oxidu uhličitého se zde využívá při koupelích a dalších procedurách. Tento plyn vstupuje přes kůži do těla, rozšiřuje cévy, snižuje tlak a pomáhá zlepšovat krevní oběh, pozitivně působí na srdce, cévy atd. Tím, v jakém geologickém prostředí se lázně nacházejí (jeskyně), voda obsahuje až 600 mg/l vápníku, což je druhá největší složka, která v minerálce je. Zároveň voda obsahuje velké množství dalších minerálních látek.

Více na: www.ltnb.cz

Zdroj: Lázně Teplice nad Bečvou, a.s., a H2 Global Group

Fotografie: Lázně Teplice nad Bečvou, a.s.