Aktuální studie říkají, že alkohol škodí našemu tělu v jakémkoliv množství. „Při zpracovávání alkoholu vzniká v našem velké množství volných radikálů, které poškozují vnitřní orgány, zejména játra a ledviny, a hlavně mozek,“ varuje farmaceut Milan Krajíček.

Alkohol má na lidský organismus řadu negativních dopadů, a to i při mírné konzumaci. Podle komplexní analýzy Mayo Clinic nadměrné pití alkoholu významně zvyšuje riziko vzniku závažných zdravotních problémů, jako jsou různé druhy rakoviny – například rakovina tlustého střeva, prsu a jater, onemocnění jater a kardiovaskulární choroby, včetně vysokého krevního tlaku a mrtvice. 

Pro některé jedince, jako jsou těhotné ženy, osoby užívající určité léky nebo osoby s poruchami užívání alkoholu, je jakékoli množství alkoholu považováno za vysoce rizikové. Studie zdůrazňuje, že pokud nepijete, není žádný zdravotní důvod začít​ (Mayo Clinic)​.

Podobně výzkum Cleveland Clinic ukazuje, že alkohol má mnoho negativních účinků na tělo, včetně zvýšení krevního tlaku, způsobování nepravidelných srdečních tepů a kardiomyopatie. Světová federace srdce dokonce tvrdí, že žádné množství alkoholu není bezpečné pro zdraví srdce. 

Konzumace alkoholu rovněž zvyšuje riziko několika druhů rakoviny tím, že poškozuje DNA, a oslabuje imunitní systém, což zvyšuje náchylnost k infekcím. Dlouhodobé užívání alkoholu může vést k nevratnému poškození mozku a demenci. Tyto zjištění jasně podporují argument, že alkohol je škodlivý v jakémkoli množství​ (Cleveland Clinic)​.

PharmDr. Milan Krajíček doporučuje pít vodíkovou vodu, pokud se rozhodnete požívat alkohol. Ochrání vaše tělo i mozek.

Chystáte se na svatbu či oslavu a víte, že budete alkohol pít?
Pokud chcete minimalizovat negativní účinky alkoholu na tělo, farmaceut Milan Krajíček doporučuje současně popíjet  vodíkovou vodu, která podle vědeckých bádání omezí negativní vliv volných radikálů z alkoholu a také nám může pomoci při regeneraci během kocoviny.

_________________________________________________________________________________________________________________

Vědci potvrdili, že alkohol je škodlivý pro naše tělo v jakékoliv množství.  Pane doktore, povězte nám, co se děje v našem těle po požití alkoholu? Kterým orgánům škodí nejvíc?
Záleží na množství, době podání – večer máme vyšší hladiny a dostáváme se tak do nálady dříve než dopoledne nebo v poledne – a také na naší genetické výbavě, pohlaví a věku.

Obecně dochází ke zvýšené tvorbě moči a ztrátě tekutin z těla – dehydrataci. U většiny lidí se rozšiřují cévy, a tak cítíme větší teplo a můžeme se více potit.  

Nejzajímavější jsou účinky na mozek.  Euforie, dobrá nálada nebo naopak lítostivost, hovornost, ztráta zábran a dosti často i slušného chování. Snadněji usneme, ale spánek bývá kratší a je přerušovaný – fragmentovaný, a tak se necítíme úplně odpočatí. Po konzumaci většího množství se dostaví i tzv. kocovina.

Biochemicky naše tělo vnímá alkohol jako toxický, a tak se jej snaží rychle zbavit.. Energii alkoholu umíme využít – 7 Kcal/g, tedy je v něm více energie, než v pečivu či v mase. Při zpracovávání alkoholu ale vzniká v našem velké množství volných radikálů, které poškozují vnitřní orgány, zejména játra a ledviny, a hlavně mozek.

Když už si skleničku vína nebo destilátu dáme, proč je dobré zapít to vodíkovou vodou?
Nahradíme vodu a současně omezíme negativní vliv volných radikálů, které alkohol produkuje. Naše játra budou mnohem lépe chráněna. V důsledku představuje kocovina socioekonomickou zátěž. Samozřejmě je lepší se jí vyhnout a alkohol si odpustit, někdy to z nejrůznějších důvodů nejde.

Ženy jsou v tomto směru zranitelnější a též část populace, jež si nese z minulosti asijské geny.

Může vodíková voda nebo doplňky stravy, které zvyšují naši přirozenou tvorbu vodíku v těle, pomoci i s kocovinou? Jak?
Sníží její intenzitu. Naše tělo se rychleji dostává do normy. Nevolnost a slabost jsou silně potlačeny, naopak kognitivní schopnosti, paměť a pozornost významně zlepšeny. Studií na toto téma je mnoho a její provedení patří k nejoblíbenějším.

TIP: Vyzkoušejte účinky H2 Premium Vodíkové vody! Vyměňte běžnou vodu na své party nebo grilovačce na vodíkovou a bavte se bez nepříjemných následků!