Kašel, rýma, horečka, bolest hlavy a svalů, únava. Víc než kdy jindy jsme v zimním období atakováni nepříjemnostmi v podobě respiračních nemocí. Účinným pomocníkem při léčbě, ale také snaze snížit příznaky chronické rýmy a dušnosti může být molekulární vodík.

Tvoří více než 75 % hmoty vesmíru a jeho potenciál byl dlouho neznámý. Vodík. Plyn s nejmenšími molekulami je podle výsledků vědeckého bádání nejsilnějším antioxidantem, který kdy byl objeven. Pomáhá lidským buňkám fungovat správně a má silný protizánětlivý účinek. Proto vědci zkoumají jeho potenciální využití při léčbě respiračních onemocnění, včetně covid-19.

Při covid-19, který způsobuje silný zánět v plicích, by molekulární vodík mohl hrát klíčovou roli. Může pomoci zmírnit zánětlivou reakci a chránit plicní tkáň před poškozením. To by mohlo znamenat rychlejší zotavení a méně komplikací pro pacienty s tímto onemocněním. Jak uvádí studie vedená akademikem Zhong Nanshanem v Číně, vodíková terapie, konkrétně inhalace směsného plynu složeného z vodíku a kyslíku, může zmírnit některé z nejvážnějších symptomů covid-19. Klinické zkoušky u pacientů v Asii ukázaly, že pacienti, kteří inhalovali vodík, měli méně závažné symptomy a rychleji se zotavovali.

Vdechovat i pít
Mnohé testy ukazují, že inhalace vodíku, nebo konzumace vodíkem nasycené vody může pomoci při respiračních onemocněních. Všechno spočívá v jeho výjimečné schopnosti proniknout do buněk a jejich částí, a neutralizovat škodlivé volné radikály. Tyto molekuly jsou hlavní příčinou zánětů a oxidativního stresu v těle, které jsou spojeny s řadou onemocnění, včetně těch respiračních. Studie ukazují, že vodík může zlepšit funkci plic a ochránit je před zánětlivými procesy. A to je klíčové nejen při léčbě respiračních onemocnění, ale i při prevenci nebo řešení alergií. Navíc, pokud použijeme vodíkou vodu k zapíjení léků, urychlíme nástup a zvýšíme účinnost léků. Poslední testy ukazují, že by vodíková voda mohla pomáhat snižovat horečku.

Jak můžeme tuto výhodu vodíku využít v praxi? Naštěstí existují jednoduché způsoby, jak do svého těla dostat více vodíku.

  • Inhalace vodíku je jednou z nejefektivnějších metod, jak získat jeho benefity. Je třeba mít generátor vodíku – zařízení od společnosti H2 Medical Technologies, které elektrolýzou štěpí purifikovanou vodu na vodík a kyslík a díky speciální membráně produkuje čistý vodík v koncentraci 99,9 %, a to v objemu 10 až 60 litrů za hodinu.
  • Vodíkem nasycená voda. Na první pohled běžná voda, která ale obsahuje rozpuštěný plynný vodík. Stačí na generátor vodíku připojit vodní aplikátor – difuzér a ten vypouští jemné bublinky vodíku do vody nebo například minerálky. Po 15 minutách sycení je voda připravena k pití. Pořád chutná a vypadá jako voda, ale je to nápoj plný zdraví! Koupit se dá i hotová nasycená voda v plechovkách H2 Premium Vodíková voda ! Takto je snadno dostupná a všude s sebou snadno přenosná.
Pití vodíkové vody zvyšuje a zrychluje účinnost léků a potravinových doplňků. Imunitu je možné podpořit také produkty H2 Medical.

Molekulární vodík může být naší tajnou zbraní v boji proti respiračním onemocněním. Je čas, abychom začali využívat jeho potenciál a obrátili se k jednoduchým, ale účinným řešením, které nám nabízí příroda sama. Protizánětlivý účinek vodíku ve vodíkové vodě můžeme využívat i při léčbě rýmy – stačí nasycenou vodu smíchat se solí a vyplachovat si touto vodou nos. Tyto výplachy mohou urychlit průběh rýmy i na polovinu!