Luxusní jachty – ať už motorové, nebo bezmotorové – byly odedávna vznešenými, pyšnými královnami světových oceánů a moří. Připomeňme třeba honosnou jachtu Christina O, která patřila miliardáři Aristotelu Onassisovi a na níž se scházeli nejslavnější šlechtici, umělci a politici své doby. Nebo na v současnosti nejluxusnější jachtu světa History Supreme patřící malajskému miliardáři Robertovi Kuokovi – tato 30metrová krasavice byla vytvořena z 10 tun zlata a platiny a na její palubě najdete takové rarity, jako je láhev na alkohol posetá diamanty v hodnotě jedné miliardy korun nebo stěny ložnic obložené meteoritickým kamenem a kostmi tyranosaura.

Od počátku 21. století se však mezi luxusními motorovými superjachtami začínají objevovat na mořských vlnách (či zatím jen ve vizích konstruktérů a designérů) také hypermoderní úchvatné krasavice, které jsou poháněné vodíkem, a tudíž jsou bezemisní. Pojďme si tři takové superkrásky představit blíže.

 

HYDROGEN VIKING

Vůbec první vodíková superjachta plující po mořích. Postavila ji v roce 2003 firma Sunseeker z Velké Británie. Jde o luxusní sportovní jachtu, jejímž prvním vlastníkem byl libyjský vládce Muammar Kaddáfí – tehdy se jachta jmenovala Che Guevara. Hydrogen Viking má délku 28,75 m. Na její palubě může být komfortně ubytováno až 8 hostů plus 3 členové posádky.

 

ENERGY OBSERVER

Je dvoutrupá jachta – katamarán s délkou 30,5 metru. V roce 2017 vyplula z francouzského přístavu Saint-Malo na zcela výjimečnou „vodíkovou“ expedici: šestiletou cestu kolem světa. Tuto její úchvatnou plavbu, nazvanou The Odyssey, můžete sledovat zde: www.energy-observer.org/odyssey . Loď je prvním plavidlem na světě, které dokáže na své palubě vyrábět dekarbonizovaný vodík přímo z mořské vody. ENERGY OBSERVER je pýchou Francie a francouzské vědy.

 

ZERO

Tuhle vodíkovou jachtu zatím na moři neuvidíte, jde o koncept, představený designérem Samem Sorgiovannim na Monaco Yacht Show 2021. Délka jachty (96 metrů) i její elegance jsou dechberoucí. Pro magazín Top Yacht Design Sam Sorgiovanni řekl: "Když jsem navrhoval ZERO, měl jsem na mysli elegantní, minimalistickou formu s měkkou, kompaktní nástavbou. Vzhled je futuristický, ale zároveň má nadčasovou eleganci, protože trup objímá nástavbu. Oválná okna různých velikostí jsou integrována do trupu a konfigurována pro různá uspořádání na základě preferencí klienta."

Fotografie: YachtCharterFleet.com, Energy Observer a Sorgiovanni Designs