Po bujaré noci a nadměrném požití alkoholu se mnoho z nás probouzí s kocovinou – nepříjemným stavem, který zahrnuje bolesti hlavy, nevolnost, únavu a dehydrataci. Věděli jste však, že molekulární vodík může být klíčem k rychlejšímu zotavení?

Jak vodík pomáhá při kocovině?
Molekulární vodík je známý svými silnými antioxidačními vlastnostmi, které mohou pomoci neutralizovat škodlivé volné radikály produkované během metabolizace alkoholu. Tento proces může zmírnit zánět a oxidační stres, které přispívají k příznakům kocoviny.

Studie potvrzují účinnost vodíku
Studie publikovaná v roce 2013 zjistila, že inhalace vodíku může zmírnit oxidační stres způsobený alkoholem, což přispívá k rychlejšímu zotavení z kocoviny. Výzkum provedený na zdravých dospělých ukázal, že vodíková voda nejenže snižuje symptomy kocoviny, ale také pomáhá při odbourávání alkoholu v těle​ (IFIS Collections)​ .

Další studie publikovaná v časopise R Discovery potvrdila, že vodíková voda může významně zlepšit stav po nadměrném požití alkoholu. Tento výzkum prokázal, že molekulární vodík má silné antioxidační vlastnosti, které chrání buňky před poškozením způsobeným alkoholem a urychlují regeneraci těla po alkoholu​ (RDiscovery)​​.

Praktické tipy pro využití vodíku
Pokud se chystáte na večírek, zvažte konzumaci vodíkové vody během a po požití alkoholu. Pomůže vám to udržet hydrataci a snížit negativní účinky alkoholu. Ráno po noci plné alkoholu si dejte plechovku H2 Premium Vodíkové vody, doplňte ji o H2 Forte a dopřejte si odpočinek. Vaše tělo vám poděkuje.